Kycklingröra

09.02.2014 09:14

Kyckling, curry och röra. En kombo som inte kan misslyckas. Lägg det på en bit bröd så har du en grym rätt som funkar bra som lunch eller ett större mellanmål:

2 portioner
1,5 kycklingfilé eller motsvarande mängd kycklingdelar
1dl kvarg
½ äpple
1-2 skivor ananas
2dl bönor, ex bondbönor eller kidneybönor
½ rödlök
Curry
Chilipulver
Salt
Peppar
Ingefära

Krydda kycklingen med salt, peppar och riktligt med curry. Jag hade kycklingdelar, då krävs det rejält med curry eftersom efter tillagningen så rensas kycklingen så du bara har det goda köttet. Eftersom jag hade kycklingdelar fräste jag skinnsidan i en panna så det lätt skulle gå att ta av senare. Jag tillförde även lite vätska i pannan för att få loss lite curry till att fräsa bönorna i också.

In med kycklingen i ugnen på 200 grader i 20 minuter och ta ut för att låta svalna. Under tiden kycklingen är i ugnen kan du dela lök, äpple och ananas i små bitar och blanda i en bunken. Fräs bönorna snabbt i pannan med lite curry för att få fram de goda smakerna. Låt sedan svalna och blanda i med det andra. Har du kycklingdelar så rensa dem och blanda i dem också, filéer delas i lämpling storlek.

Blanda i kvarg i blandningen tills du har lämplig konsistens och tillsätt sedan curry, lite ingefära och chilipulver tills du får den styrkan du önskar. Ta lägg upp på en brödbit eller ha som tillbehör till en bakad potatis. Det är supergott och dessutom väldigt nyttigt.

Smaklig måltid!