Torsk med sötpotatismos

18.01.2014 14:46

Torsk
300-400 gram färsk torsk (2 pers)
½ dl havrekli
Olivolja
Salt
Peppar

Sötpotatismos
300 gram kokt potatis

300 gram kokt sötpotatis
Chiliflingor
Salt
Peppar

Doppa den färska torsken i olivolja så den är täckt med en hinna av olivolja. Rulla/doppa den sedan i havreklin som du har blandat i salt och peppar i. Nu har du en nyttig och god panering. Steg sedan torsken i en stekpanna på låg temperatur, våga låta det ta sin tid. Men akta så du inte bränner paneringen.

Koka den vanliga potatisen och sötpotatisen. Gärna lite "för länge" så den trådiga sötpotatisen blir lättare att mosa. Sedan mosar du allt, antingen med en potatisstöt eller med en elvisp. Sötpotatisen kan bli svår att mosa med elvisp med tanke på att den är lite trådig. Krydda sedan med chiliflingor, salt och peppar. Tycker du om sötpotatissmaken kan du helt klart byta ut den vanliga potatisen mot sötpotatis.

Servera med någon god grönsak till, vi använder gärna broccoli till vit fisk.