Torsk med sting

26.01.2014 20:11

Torsk med ingefära i kokosmjölk (4 pers)

2 frysta torskblock (á ca 400 g)

1 tsk salt

1 tärnad röd paprika

1 skivad rödlök

ca 100 g sugersnaps (färska)

1 burk kokosmjölk

ca 1/2 dl råriven färsk ingefära

Skalet av en riven lime + saften

(1 hackad färsk chili för mer sting)

1 fiskbuljongtärning 

1/2 tsk svartpeppar

Lägg torskblocket (otinade eller tinade) i en ugnsform och salta. Strö över paprikan, löken och sugersnapsen. Blanda ihop ingefära, den finrivna buljongtärningen, limen, pepparn och eventuellt chilin med kokosmjölken och häll sedan blandningen över fisken och grönsakerna. Skicka in i ugnen på 225 grader i 30 min om fisken är otinad och ca 20 min om den är tinad. 

Servera med kokt broccoli, pressad potatis, ris eller bulgur.