Torsk med ingefära i kokosmjölk (4 pers)
2 frysta torskblock (á ca 400 g)
1 tsk salt
1 tärnad röd paprika
1 skivad rödlök
ca 100 g sugersnaps (färska)
1 burk kokosmjölk
ca 1/2 dl råriven färsk ingefära
Skalet av en riven lime + saften
(1 hackad färsk chili för mer sting)
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk svartpeppar
Lägg torskblocket (otinade eller tinade) i en ugnsform och salta. Strö över paprikan, löken och sugersnapsen. Blanda ihop ingefära, den finrivna buljongtärningen, limen, pepparn och eventuellt chilin med kokosmjölken och häll sedan blandningen över fisken och grönsakerna. Skicka in i ugnen på 225 grader i 30 min om fisken är otinad och ca 20 min om den är tinad.
Servera med kokt broccoli, pressad potatis, ris eller bulgur.